Effekter av for rask vektnedgang

Hvis du tidligere har veid så mye at det gikk ut over både helse og velvære, er det svært positivt å gå ned i vekt til en mer holdbar og sunn vekt. Med lavere vekt følger også mange andre fordeler, som kan gi deg et både friskere og lengre liv.Likevel kan det være at kroppen reagerer på rask vektnedgang, og spesielt overflødig hud kan bli en utfordring. Dette er selvfølgelig egentlig et godt tegn, da det viser hvor mye overflødig vekt du har kvittet deg med. Samtidig kan det være situasjoner der det er fornuftig å gjøre noe med det.

Fjerne overflødig hud

Huden er ifølge SML kroppens største organ, og huden vår er svært fleksibel og tilpasser seg ulike vektnivåer godt. Hvis du har kvittet deg med svært mange kilo kan det likevel være noen områder på kroppen der du synes at det hadde vært greit å få fjernet noe av den overflødige huden.Heldigvis er det mulig å operere bort overflødig hud. Dette skjer i narkose og det er mulig å samle flere inngrep i én operasjon. Selve operasjonen er selvfølgelig helt individuell, og erfarne plastikkirurger som Plastikkirurg1.no kan vurdere hvilke inngrep som er nødvendige. Husk at alle operasjoner er en påkjenning for kroppen.

Risiko for vektoppgang

Ved rask vektnedgang finnes det ofte en risiko for en tilsvarende rask vektoppgang. Det finnes selvfølgelig tilfeller der dette ikke er et tema, som ved operasjoner der deler av magesekken fjernes. Da må du følge flere regler, og det vil være praktisk talt umulig å gå mye opp i vekt igjen.Ved rask vektnedgang uten inngrep er det viktig å vite når du skal begynne å balansere vektnedgangen, og finne en ny vekt som du er komfortabel med og kan tenke deg å vedlikeholde resten av livet. Husk å gi deg selv en klapp på skulderen for innsatsen du har gjort.

About

View all posts by