Brækhus erobret det siste beltet

Cecilia Brækhus manglet bare et av verdensmesterbeltene før møtet med Ivana Habazin. Seieren i København gjør henne historisk innenfor boksing.Brækhus hadde allerede vunnet verdensmestertittelen i tre forbund før lørdagens møte. Med det fjerde blir hun den første som har vunnet alle beltene.

Utklassing

Cecilia Brækhus vant alle rundene mot den kroatiske utfordreren. Til slutt landet dommerne på poengfordelingen 100-90 i favør av den norske utøveren. Det virket også som hun var svært nær å vinne på knock-out flere ganger i løpet av kampen. Det var med andre ord liten tvil om hvem som var den sterkeste bokseren.

Mangel på utfordrere

Bergenseren vurderer nå å bytte vektklasse for å få bedre motstandere. I vektklassen under er det nemlig flere kvalifiserte utøvere som kan by Brækhus på kamp. Det blir således spennende å følge med på utviklingen om hun tar steget ned. Da har hun også en unik mulighet til å ta enda flere verdensmesterbelter. Dette er helt sikkert et svært fristende prospekt for en så konkurranseorientert utøver som Brækhus.

Kamp på norsk jord

Det ser nå ut som om Stortinget endelig kommer til å vedta en oppheving av lovforbudet mot proffboksing. Dette vil gi Cecilia Brækhus en gyllen mulighet til å bokse på hjemmebane for første gang. Boksefansen kan forhåpentligvis glede seg til mange opplevelser med sitt store idol i eget hjemland.

Cecilia Brækhus er historisk innenfor sporten etter den overbevisende seieren mot Ivana Habazin. Ved å gå ned i vektklasse kan hun ha gode muligheter til å få bedre matching i fremtiden. Da kan nordmenn endelig få se henne ta nye titler her hjemme. Det vil uten tvil glede mange av de som er lidenskapelig opptatt av boksesporten. Alt som foreløpig står i veien er et enkelt vedtak om å oppheve forbudet mot proffboksing på norsk jord.

About

View all posts by