Få orden på en gammel treningsskade

Skader i forbindelse med trening er ikke uvanlig. Mange som trener opplever belastningsskader. Belastningsskader oppstår ofte på grunn av at treningen er ensidig og man har for stor økning i intensivitet. Stor treningsmengde vil også være av betydning.

Overbelastning

Om man opplever smerter og nedsatt prestasjon, kan dette være tegn på en belastningsskade. Det kan være svært uheldig å ignorere disse symptomene, fordi det kan føre til at behandling på et senere tidspunkt tar lengre tid. Man bør derfor redusere aktiviteten som gir denne smerten.

Vanlige belastningsskader blant løpere er beinhinnebetennelse, smerter i akilles, ankel og ledd. Mange aktive løpere opplever også en tilstand som kalles for løperkne, der man har smerter på utsiden av kneet. Personer som trener sykling og langrenn er også utsatt for dette.

Tilbake til aktivitet og trening

Mange som har en treningsskade ønsker å komme tilbake til aktivitet og trening. Da vil det være nødvendig å ha en velfungerende og smertefri kropp.

Om du har en skade som har vedvart en stund, kan det ta tid før man kan være aktiv igjen. Det vil være viktig å behandle skaden, gjerne med langsom progresjon. Hos Klinikk for Alle får man behandling og veiledning av fageksperter.

About

View all posts by